اگر می‌خواهید زایمان زود‌رس نداشته باشید باید لباس گرم بپوشید، ‌زیرا ممکن است طبع سرد پاییز، کلیه‌های شما را دچار مشکل کند و همین عامل موجب زایمان زودرس شود.
 

مقدمه

از نظر بعضی پزشکان و متخصصین، پاییز برای بارداری فصل بسیار مناسبی است. اگر به دنبال علت آن هستید، بهتر است بدانید تمام پزشکان و متخصصین، ورزش روزانه و خوردن میوه ها و سبزیجات سالم در طول بارداری را به خانم های باردار توصیه می کنند. بنابراین فصل پاییز بهترین زمان برای انجام این دو کار است. در فصل پاییز دمای هوا به اندازه ای مناسب است که افراد به هنگام قدم زدن و پیاده روی عرق نمی کنند.

پاییز،‌ زمان خیلی مناسبی برای هر دوی این موارد محسوب می‌شود. خانم‌های باردار می‌توانند در فصل پاییز از عصرها و شب‌های خنک استفاده کنند و با خیال راحت یک بطری آب بردارند و کمی قدم بزنند، بدون این‌که با مشکلات ناشی از دمای بالا تابستان یا دمای خیلی پایین زمستان روبه‌ رو باشند. ضمن این‌که از طبیعت و زیبایی‌های پاییز لذت می‌برند. وقتی هم به خانه برگردند می‌توانند یک فنجان آب سیب بخورند و از این طریق مواد مغذی مورد نیاز بدن‌شان را تامین کنند.
 

نقش مهم لباس در فصل پاییز

اگر می‌خواهید زایمان زود‌رس نداشته باشید باید لباس گرم بپوشید، ‌زیرا ممکن است طبع سرد پاییز، کلیه‌های شما را دچار مشکل کند و همین عامل موجب زایمان زودرس شود، بنابراین خوب خودتان را بپوشانید تا هوای گرم وارد کلیه‌ها، ریه‌ها و بدن‌تان شود. از آن‌جا که در دوران بارداری خانم‌ها به دلیل به هم ریختگی هورمون بیشتر عرق می‌کنند و حس گرمای بیشتری دارند، بهتر است چند لایه لباس کتان و نخی به تن کنند تا هوا به خوبی در بدن‌شان جریان پیدا کند.
 

مراقب پوست خودتان باشید

در دوران بارداری پوست تحت تاثیر هورمون‌ها به هم می‌ریزد و چرب می‌شود. برای افرادی که پوست خشکی دارند، این اتفاق خوبی است، اما در افرادی با مزاج گرم موجب افزایش ترشح چربی زیاد و ایجاد آکنه می‌شود. از طرفی سرما و رطوبت روزهای پاییزی باعث تحریک پوست و حساسیت آن می‌شود. برای مراقبت از پوست‌تان، از مرطوب‌کننده‌های گیاهی استفاده کنید.
 

مراقب سرماخوردگی باشید

سرگیجه، آبریزش بینی، سرفه، عطسه، خستگی، سنگینی سر و... همه نشانه این است که سرما خورده اید. مراقب باشید شاید سرماخوردگی در حالت کلی خیلی مهم نباشد ولی در دوران بارداری می تواند بر میزان ترشح پروژسترون تاثیر گذاشته و سیستم ایمنی شما را ضعیف کند.

اگر سرما خوردید...
- مایعات به مقدار زیاد مصرف کنید.
- چنانچه دچار تب شده اید، با استفاده از استامینوفن آن را کاهش دهید (البته تحت نظر پزشک).
- یک روز کامل استراحت کرده و از بخور اسطوخودوس و اکالیپتوس استفاده کنید.
- از یک یا دو عدد سیر در غذای روزانه خود استفاده کنید.
- خوردن مخلوط آب گرم، عسل و آبلیموی تازه را فراموش نکنید.
- خوردن بعضی داروهای ضد ویروسی و سرماخوردگی و استفاده از داروهای استنشاقی در طول بارداری بلامانع است. این نوع داروها فعالیت میکروب ها را کاهش داده و روند بهبودی شما را سریع تر می کنند، اما قبل از مصرف هر دارویی، با پزشک خود مشورت کنید.
 

افسرده نشوید

کمی نور در فصل پاییز باعث می‌شود ساعت بیولوژیک به هم ریخته و سبب بروز افسردگی فصلی شود. خستگی شدید، بدخلقی و علاقه زیاد به خوردن شیرینی‌ها از جمله اثرات این نوع افسردگی است.
 

استرس نگیرید

از دیگر اثرات پاییز بر خانم‌های باردار افزایش حالت استرس به ویژه در اواخر بارداری است.استرس در بارداری می‌تواند فرد را در برابر عفونت‌ها ضعیف کند. در واقع استرس سبب ترشح کورتیزول و آدرنالین می‌شود که ۲ هورمون کندکننده پاسخ‌گویی سیستم ایمنی است.موضوع نگران‌کننده دیگر اینکه استرس احتمال سقط را افزایش می‌دهد. برای آنکه دچار استرس و افسردگی نشوید بهتر است در کلاس‌های یوگا یا ریلکسیشن شرکت کنید و تا جای ممکن از نور طبیعی‌ بهره ببرید. از لحظات زندگی لذت ببرید، با دوستان‌تان به گردش بروید و برای خودتان کمی خرید کنید.احساسات‌تان را پنهان نکنید و در مورد آنها با همسر، دوستان یا مامای تان صحبت کنید.
 

شام خوردن در فصل پاییز

حتی شام خوردن در پاییز برای خانم‌های باردار خیلی راحت‌تر از تابستان است، چون درست کردن شام در گرمای زیاد تابستان انقدر سخت و طاقت‌فرسا می‌شود که همه را خسته می‌کند، چه برسد به خانم‌های باردار! نیازی هم نیست بگوییم که گاهی اوقات گرمای تابستان به حدی می‌رسد که کسی حتی میل به غذا خوردن ندارد و این شرایط برای خانم‌های باردار حتی سخت‌تر هم هست. در واقع، خانم‌های باردار در دمای پاییز، خیلی بیشتر تمایل به غذا خوردن پیدا می‌کنند و این وقعا برای آن‌ها خوب است.

منبع: الو دکتر